Welkom bij Zillig

Noodverlichtingsinstallaties

Noodverlichtingsinstallaties

De overheid stelt strenge eisen met betrekking tot noodverlichting. Overal waar mensen bijeenkomen, moet de organisatie over een ontruimingsplan beschikken. Een ongeluk zit in een klein hoekje en wanneer dat voor komt, moeten mensen snel in veiligheid zijn. Wij begeleiden de realisatie van uw noodverlichting van begin tot eind. Van het plan van aanpak en inspectie door de brandweer tot uitvoering en onderhoud.

Noodverlichtingsinstallatie

Programma van Eisen

Het aanleggen van noodverlichting begint met een Programma van Eisen. De volgende vijf punten komen daarbij aan bod:

  • vaststellen van aard en omvang activiteiten in het gebouw;
  • vaststellen van aanwezigheid en verplaatsing van personen en bepaling van: uit- en nooduitgangen, vluchtwegen en concentraties van mensen (verzamelplaatsen).
  • opstellen van een noodevacuatieplan;
  • vaststellen risicogradaties werkplekken;
  • opstellen van een noodverlichtingsplan.

Het Programma van Eisen voldoet aan alle geldende normen, zoals NEN-EN 1838 (lichttechnische voorschriften voor noodverlichting), NEN 6088 (vluchtwegaanduiding) en NEN 1010 (eisen noodverlichtingsinstallatie). Wanneer het Programma van Eisen klaar is, leggen wij het eerst ter controle voor aan de brandweer.

Uitvoering

Een noodverlichting gaat veel verder dan het ophangen van de bekende groene ‘pictogram’ bordjes. Wij inventariseren de noodverlichtingsinstallatie en maken een tekening van de armatuur-plaatsen. Deze worden met de testlijsten samengevoegd tot een logboek. Daarbij verzorgen wij ook de jaarlijkse verplichte controle van de noodverlichting.

Meer weten? Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.
Neem hiervoor contact met ons op via (0183) 745 280 of stuur een bericht.

Terug naar overzicht

Contact

(0183) 745 280
Meer weten? Neem nu contact met ons op.

Prijsindicatie

Offerteaanvraag

Back to Top